Om Dansskolan

Dansskolan startades 2005 av Roberto Aguilar. Roberto är ägare, huvuddanslärare och koreograf på Cubabaila2005. Roberto är född och uppvuxen i Havanna, Kuba och har studerat traditionella och afrokubanska danser vid Conjunto Folclórico Nacional i Havanna samt cabaret-stil vid Escuela Maria Romeo.


Roberto har arbetat som dansare i snart 22 år och medverkat i ett flertal danskompanier i Havanna såsom Compaña J.J, Pb y sus Estrellas och Okan-to-mi. Han har även arbetat som assisterande dansare och danslärare vid ett flertal internationella kurser på ENA och CNSEA i Havanna och medverkat i programmet Bailar casino i kubansk nationell television.


Roberto har undervisat i dans i snart 17 år och är känd för sin livsglädje, varma hjärta och motivation att lära ut dans. Som lärare är han mycket ihärdig och mån om att eleverna ska lära sig. Hans motto: No hay nada imposible, solo hombres incapazes.


Roberto är koreograf för dansskolans showgrupp som årligen uppträder på festivaler och event i

Malmö och Lund.


Dansskolans huvudsakliga idé är att sprida kunskap om kubansk dans och musik, men inte i den förenklade form som oftast återspeglas i Europa. Istället är vår inspiration den kubanska skolans metodik för inlärning av traditionella och afrokubanska danser.